1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 και το ΟΧΙ των Ελλήνων του σήμερα


 Όταν μία τέτοια επετειακή ημέρα το ΟΧΙ των Ελλήνων του 1940 μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων του σήμερα κατά της πολιτικής υποταγής και λιτότητας της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν από κάθε έλεγχο.
 Όταν κυβερνητικοί παράγοντες και Υπουργοί δεν μπορούν να σταθούν δίπλα σε ανθρώπους χωρίς να τους γιουχάρουν, να τους γιαουρτώνουν και να τους προπηλακίζουν, θα έλεγα απλά ότι ο κόσμος δεν αντέχει να βλέπει την χώρα του υποχείριο ξένων συμφερόντων για τις απεχθές επιλογές αυτών που τους κυβερνούν χρόνια τώρα με αποκορύφωμα την σημερινή κυβέρνηση, που στον βωμό της σωτηρίας μας  οδήγησε σε ένα ιδιότυπο κατοχικό καθεστώς.
 Όταν όμως η αγανάκτηση μετατρέπεται σε χειροδικία κατά πολιτικών που εκλέχτηκαν να διασφαλίζουν τα δικαιώματα του Ελληνικού λαού που οδεύει αυτή η χώρα;
 Όταν ακούγονται υβριστικά συνθήματα και το τραγικό «Παπούλια είσαι προδότης» προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας που ο ίδιος εντάχθηκε από τους πρώτους στην ένοπλη αντίσταση εναντίον των εισβολέων, έχει πλέον χαθεί κάθε μέτρο.
 Τέτοιου είδους διαμαρτυρία πρέπει να είναι καταδικαστέα και ας μη ξεχνάμε πως οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι περιορισμένες έως ελάχιστες.
 Η απάντηση του ίδιου του Προέδρου είναι η ουσία, η απάντηση ίσως και η λύση για μία κυβέρνηση που παραπαίει και όχι τα χυδαία υβριστικά συνθήματα προς το πρόσωπο του:  
 «Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους;
Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια; Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.
Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας, ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική», τόνισε.
 Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει την λύση διότι οδηγούμαστε σε μονοπάτια αλληλοκατηγοριών και εμφυλίου.
 Οι Εκλογές πλέον είναι επιτακτικές αρέσει δεν αρέσει, θέλει δεν θέλει ο κ. Παπανδρέου, δεν μπορεί σε κάθε εκδήλωση και γιορτή η οργή του κόσμου κατά της κυβέρνησης να έχει τέτοια κατάληξη.-

Κ.Α.
fylakhkerkyras.blogspot.com


Η Διαμαρτυρίες των Κερκυραίων στην παρέλαση (Start Κέρκυρας)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών