1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή Αρχιφύλακα Κ.Κ.Κέρκυρας στο Hashtage tv

Αρχιφύλακας Φυλακής Κέρκυρας
     Κωστελέτος Αντώνης

Κυρία Μελέτη, παρακολούθησα την χθεσινή εκπομπή σας που είχε ως θέμα τις Φυλακές.
Θα ήθελα να εκφράσω για αρχή τα θερμά μου συλληπιτήρια  στην οικογένεια του συναδέλφου που στην πραγματικότητα τον εκτέλεσαν.
Άκουσα με μεγάλη προσοχή τα λεγόμενα του κ. ΚΟΥΓΙΑ σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στα Καταστήματα Κράτησης και αναφέρθηκε και για την Φυλακή Κέρκυρας λέγοντας ότι είναι ένα πραγματικό κολαστήριο.

Είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω ότι ο κ. ΚΟΥΓΙΑΣ μάλλον έχει να επισκεφτεί το Κ.Κ.Κέρκυρας χρόνια για να το λέει αυτό.
Η Φυλακή Κέρκυρας πλέον έχει αλλάξει και συνεχίζει να αλλάζει και να βελτιώνει τις συνθήκες κράτησης και διαβίωσης των κρατουμένων.
Έχουν δαπανηθεί τα τελευταία χρόνια πολλά χρήματα για να γίνει αυτό και η τωρινή ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης δείχνει μεγάλη κατανόηση στις επισημάνσεις μας για βελτιώσεις, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όπως όλα τα καταστήματα είναι το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των κρατουμένων.
Επίσης πρόβλημα είναι η έλλειψη μόνιμου Ιατρού και Κοινωνικού λειτουργού.
Ως Αρχιφύλακας ποτέ δεν κρύφτηκα πίσω από τον τοίχο της Φυλακής ούτε πίσω από λόγια.
Για τις συνθήκες κράτησης των κρατουμένων και για την συμπεριφορά των υπαλλήλων δεν θα ήθελα να μιλήσω εγώ αλλά οι κρατούμενοι του καταστήματος που βλέπουν την προσπάθεια μας και λένε τα καλύτερα.
Ποτέ σε επισκέψεις επισήμων δεν έκρυψα κρατούμενο ή να υποδείξω ποιοι κρατούμενοι θα μιλήσουν μαζί τους αλλά άφηνα την επιλογή στους ίδιους γιατί απλά δεν έχουμε στο κατάστημα κράτησης Κέρκυρας να κρύψουμε κάτι, το αντίθετο θα έλεγα ήμαστε υπερήφανοι για τα έργα και τις πράξεις μας.
Τελικός σκοπός μας είναι η Φυλακή Κέρκυρας να γίνει πρότυπο και για άλλα καταστήματα και να αποβάλει πλήρως την αρνητική εικόνα και φήμη από το παρελθόν.
Είμαι στην διάθεση σας και ευελπιστώ τα λεγόμενα μου να αναγνωστούν στη επόμενη εκπομπή σας και να αναρτηθούν.

     Κωστελέτος Αντώνης
 Αρχιφύλακας Κ.Κ. Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών