1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Οι ... Δικαστές μας


Από την ημέρα που βρέθηκε νεκρός ο φονιάς αλλοδαπός κρατούμενος που «έσφαξε σαν πρόβατο και όχι απλά μαχαίρωσε» τον συνάδελφο Τσιρώνη, βιώνουμε το μένος των ΜΜΕ και όχι μόνο .
Βαρύγδουποι τίτλοι σε κανάλια, εφημερίδες και διαδίκτυο ισοπεδώνουν το ρόλο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που για 1000 ευρώ κινδυνεύουν καθημερινά να αποφύγουν την μοίρα του αδικοχαμένου Τσιρώνη.

Ισοπεδώνουν την θέληση μας να αλλάξουμε στις Φυλακές τα κακώς κείμενα ετών και να εξανθρωπίσουμε τα Καταστήματα με ότι λίγα μέσα έχουμε στην διάθεση μας.
Ισοπεδώνουν την φωνή μας που επί χρόνια με διαβήματα μας μεμονωμένα αλλά και ως Ομοσπονδία φωνάζουμε για το τι επικρατεί στις Φυλακές τις Χώρας.
Είχαμε επισημάνει ότι από θαύμα μέχρι την ημέρα που σκοτώθηκε ΑΔΙΚΑ ο συνάδελφος Τσιρώνης δεν είχαμε θρηνήσει θύματα.
Δεν άκουσα να λένε ότι οι κρατούμενοι βλέπουν σε μας τον Αστυνομικό που τους συνέλαβε, τον Δικαστή που τους καταδίκασε και τέλος τους ανθρώπους που τους στερούν την ελευθερία κρατώντας τους στην Φυλακή.
Δεν άκουσα τόσο παραστατικά όπως λένε ότι βασανίστηκε ο κρατούμενος να λένε και για το πως ο θανών κρατούμενος έσφαξε τον συνάδελφο .
Δεν άκουσα κάποια διαμαρτυρία από καμία Ένωση για τα δικαιώματα του ανθρώπου για τον απάνθρωπο θάνατο του συναδέλφου μου, αλλά άκουσα μόνο για τον θάνατο του κρατουμένου.
Σαφώς και είναι κατακριτέα κάθε πράξη αντεκδίκησης σε βάρος του ανθρώπου που έσφαξε τον συνάδελφο μας γιατί δεν είμαστε του ρητού μάχαιρα έδωσες , μάχαιρα θα λάβεις, αλλά ούτε της βεντέτας.
Το τόνισε και η Ομοσπονδία μας : «Ο ανθρωπισμός μας σε καμία περίπτωση δεν θα μας επέτρεπε η διαφοροποίηση στο μέγεθος του πόνου να αποτελέσει αιτία για οποιοδήποτε άλλα συναισθήματα.
Οι εργαζόμενοι στις φυλακές ως υποσύνολο της κοινωνίας των φυλακών που συναποτελείται και από τους έγκλειστους κρατουμένους μαζί με τους οποίους βιώνουμε την κατάντια, την δυστυχία και την εγκατάλειψη πολλών συνανθρώπων μας, χρόνια τώρα μας έχει επιβάλλει να παλεύουμε και να διεκδικούμε για μια φυλακή που δεν θα χρειάζεται να μετρά απώλειες καμία από τις δύο πλευρές.
Επίσης, η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μας επιβάλλουν να κινούμεθα
μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης».
Γι’ αυτό θα ήθελα να σταματήσει επιτέλους αυτή η ισοπέδωση των πάντων και επιτέλους η δικαιοσύνη θα βγάλει το πόρισμα και όχι κάποιος άλλος .-

Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών