1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις


ΕΝΩΣΗ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ                                              
      ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                                        
       ­­­­­

 Κέρκυρα  12/9/2012
    
Τα ανοικτά μέτωπα στο χώρο των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων ολοένα και πολλαπλασιάζονται. 
 Στις τελευταίες κινητοποιήσεις μας ως Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας, είχαμε τονίσει ότι αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι η νέα κυβέρνηση μπει στο κλίμα και καταλάβει τα προβλήματα μας αλλά και αφουγκραστεί την αγωνία μας.
Τα οικονομικά θέματα με την μισθολογική κατάρρευση των υπαλλήλων που εργάζονται κάτω από συνθήκες τρόμου, οι μεγάλες περικοπές στις ώρες νυχτερινής εργασίας με συνέπεια την περικοπή στο ανθρώπινο δυναμικό στις νυχτερινές βάρδιες καθώς και η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των νυκτερινών και εξαιρέσιμων, όχι απλά παραμένουν άλυτα αλλά και διογκώνονται ακόμα περισσότερο.      
Ο υπερπληθυσμός κρατουμένων στο Κατάστημα μας, έχει φέρει σε δύσκολη θέση επανειλημμένα την Διεύθυνση αλλά και το προσωπικό φύλαξης με τους κρατούμενους.
 ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ και δεν μπορούμε να απαιτούμε από τους κρατούμενους σε κελί δύο ατόμων να δέχονται και τρίτο κρατούμενο στο δάπεδο που ούτε το στρώμα δεν μπορεί να τοποθετηθεί καλά καλά.   
Αυτή την στιγμή κοιμούνται στο δάπεδο (35) κρατούμενοι που αν συμπεριλάβουμε και τους κρατούμενους που ανήκουν σε εμάς και είναι σε άλλα καταστήματα προσωρινά για διάφορους λόγους, καταλαβαίνετε σε τι κατάσταση θα βρεθούμε όταν επιστρέψουν.
Δεν μπορούμε πλέον να δεχτούμε ούτε κρατούμενους που έρχονται στην Κέρκυρα προσωρινά για δικαστικούς λόγους.
Δεν μπορούμε να βάζουμε εμείς το φυτίλι για μία έκρηξη των κρατουμένων με απρόβλεπτες συνέπειες για το Κατάστημα, τους υπαλλήλους αλλά και για τους ίδιους τους κρατούμενους.
Διαβήματα τόσο προφορικά όσο και γραπτά μας έχουν επιδώσει και οι ίδιοι οι κρατούμενοι που δεν αντέχουν αυτή την κατάσταση.
Επανειλημμένα έχουμε επέμβει πυροσβεστικά λόγω της κατάστασης αυτής του υπερπληθυσμού.
Η ανοχή και υπομονή μας τόσο καιρό είχε να κάνει με την ελπίδα μας μήπως και προβεί το Υπουργείο στις απαραίτητες κινήσεις αλλά και την σκέψη μας ώστε να μην επιβαρυνθούν και οι αστυνομικές δυνάμεις που θα δέχονταν κρατούμενους στα κρατητήρια των μεταγωγών.
Δυστυχώς η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί και γι’ αυτό αποφασίσαμε ομόφωνα να προβούμε σε όλες αυτές τις  κινήσεις ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του Καταστήματος.

Η ΕΣΥΚ εξαντλώντας κάθε όριο ανοχής, αντοχής αλλά και υπομονής, μετά από διαβήματα και οχλήσεις επανειλημμένα προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Δικαιοσύνης  προβαίνει στα ακόλουθα:
Ζητάμε την άμεση αποσυμφόρηση του Κατ. Κράτησης Κέρκυρας από τους υπεράριθμους κρατουμένους.
Ζητάμε καλύτερη μισθολογική αντιμετώπιση που την δικαιούμαστε, γιατί οι συνθήκες εργασίας μας δεν μπορούν να συγκριθούν ούτε στο ελάχιστο με τις συνθήκες εργασίας άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων.
Ζητάμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας νυχτερινών και εξαιρέσιμων και όχι να είμαστε επαίτες αυτών.
Τέλος ζητάμε να γίνουν όλες αυτές οι ενέργειες που θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των συναδέλφων γιατί οι ζωές μας δεν είναι λογιστικές πράξεις καμίας Τρόικας.

Σας κάνουμε γνωστό ότι μετά και από Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για τους παραπάνω λόγους στις 11-9-2012 αποφασίσαμε να προβούμε σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από την Πέμπτη 20-9-2012 έως ότου για αρχή, η σημερινή δύναμη κρατουμένων του Καταστήματος φτάσει στα επιτρεπτά όρια.

Για τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα που υπάρχουν θα πράξουμε στη πορεία όπως πρέπει για να διασφαλίσουμε την αξιοπρεπή διαβίωση των συναδέλφων και των οικογενειών τους.
Αυτή την στιγμή όμως θεωρούμε ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στην αποσυμφόρηση του Καταστήματος για να προλάβουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
 
Κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν θα πραγματοποιηθούν παραλαβές νεοεισερχομένων κρατουμένων από οποιαδήποτε Εισαγγελία, Αστυνομικό Τμήμα, Τμήμα Μεταγωγών ή άλλο Κατάστημα Κράτησης.

Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων και συνηγόρων μέχρι νεωτέρας θα γίνονται κανονικά.
Επίσης αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μηνου, μεταγωγές κρατουμένων λόγω έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των Καταστημάτων θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού. 


  
                Για το ΔΣ  
           Ο Αντιπρόεδρος 
        Κωστελέτος Αντώνης                                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών