1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Σχετικά με υπόμνημα της ΟΣΥΕ για το συνταξιοδοτικό


Συνάδελφοι για άλλη μία φορά θα πρέπει να κάνω ιδιαίτερη μνεία στην ΟΣΥΕ και στον τρόπο που εξέφρασε τις αντιρρήσεις τις και με το υπόμνημα που απέστειλε στον κ. Παπαιωάννου και κ. Βενιζέλο.
 Ένα υπόμνημα εμπεριστατωμένο με σχέδια νόμων, αιτιολογικές εκθέσεις, αποφάσεις διεθνών οργανισμών κλπ.
 Πραγματικά μία πάρα πολλή καλή εργασία την οποία και κατά την άποψη μου θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να την εκτυπώσουν και να την έχουν στο προσωπικό τους αρχείο.
 Το θέμα μου όμως είναι αν θα καθίσουν οι ιθύνοντες να το διαβάσουν ώστε να καταλάβουν τι βιώνουν στα καταστήματα κράτησης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.
 Αν μπορούν να καταλάβουν πως νιώθει ο υπάλληλος όταν προπηλακίζεται από κρατούμενους και κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα μόνο και μόνο γιατί είναι ο άνθρωπος που του στερεί καθημερινά την ελευθερία του κλείνοντας τον στο κελί του καταστήματος χωρίς να λαμβάνουν καν υπόψη τους ότι δικές τους επιλογές τους οδήγησαν στην φυλακή.
 Αν μπορούν να καταλάβουν πως νιώθει ο υπάλληλος όταν κρατούμενοι με μολυσματικές ασθένειες έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του στο άνοιγμα και το κλείσιμο του καταστήματος, είτε γιατί υπήρξε συμπλοκή, είτε γιατί κόπηκε, είτε για να τον εκφοβήσει βασιζόμενος στην μολυσματική του ασθένεια.
 Αν μπορούν να καταλάβουν πως νιώθει ο υπάλληλος που πιάνετε όμηρος γιατί κρατούμενοι τα έχουν με το κράτος γιατί με το μυαλό τους τους αδικεί με βαριές ποινές και νόμους.
 Ρώτησαν ποτέ κάποιον από αυτούς τους υπάλληλους πως ένοιωσε και τι ψυχολογική καταπόνηση είχε τις ώρες ή τις ημέρες που τον κρατούσαν όμηρο;
 Αλλά τι συζητάμε τώρα μόνο η οικονομική πολιτική τους ενδιαφέρει και πως να περικόψουν και άλλα επιβαρύνοντας και άλλο την κατάσταση μας.
 Οι εργασιακοί κίνδυνοι δεν τους απασχολούν τα βλέπουν όλα απλά λογιστικά.
 Έχω ξαναγράψει και ξαναπεί παρότι έχει διαφωνήσει ο Γραμματέας της ΟΣΥΕ και επιμένω ότι η 25ετία είναι τουλάχιστον ηθική γιατί αναγνωρίζεται η επικινδυνότητα και η διαφορετικότητα της εργασίας μας, το εκφράζουν άλλωστε και τα όσα γράφονται στο υπόμνημα.
 Το λέω αυτό γιατί απλά με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα και 25 χρόνια να μείνει η υπηρεσία δεν θα μπορεί πλέον κανένας να τολμήσει να βγει στην σύνταξη γιατί απλά δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις οικονομικές οικογενειακές του υποχρεώσεις, άρα μακάβριο μεν αυτό που θα πω αλλά στο τέλος θα συνταξιοδοτούμαστε μόνιμα και σε τόπο χλοερό και αναπαύσεως απευθείας από την κεντρική πύλη του καταστήματος που εργαζόμαστε.  
 Εύχομαι η πράγματι αυτή φιλότιμη και καθόλα αληθής εργασία της Ομοσπονδίας μας να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί δεν μπορεί στον βωμό του οικονομικού ορθολογισμού να την πληρώνουν αυτοί που πραγματικά εργάζονται σε περιβάλλον με αντίξοες και σκληρές συνθήκες όπως οι Σωφρονιστικοί Υπάλληλοι .
 Ας μη δοκιμάζουν άλλο τις αντοχές μας.-


Το υπόμνημα της ΟΣΥΕ για το συνταξιοδοτικό:
http://www.osye.org.gr/arxeiadb/ypomnima_syntaksiodotiko_teliko_pdf_17eacb2ac22fd6b5e371b0385c42798d.pdf

Κωστελέτος Αντώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών