1111111111

οοοοοοο

My Favorite Sayings:

"Αν πέσεις, λίγοι θα σου απλώσουν το χέρι να σηκωθείς. Αν ανέβεις ψηλά, πολλοί θα απλώσουν το πόδι να σκοντάψεις" αλλά "Πάντα αυτός που χλευάζουμε μας προσπερνά στην αρχή, όμως μας περιμένει υπομονετικά σε κάποια στροφή της ζωής μας..."

''Αν κάποιος με ξεγελάσει μια φορά, πρέπει να ντρέπεται. Αν με ξεγελάσει δυο φορές, πρέπει να ντρέπομαι εγώ''

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣΧΑ 2019

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΟΣΥΕ για : Συνταξιοδοτικό – Ωράριο Εργασίας (23-5-11)


Ο.Σ.Υ.Ε
Κορυδαλλός, 23 Μάη 2011
Αριθ. Πρωτ. 166 
Προς: Πρωτοβάθμια Σωματεία – Μέλη ΟΣΥΕ

Θέμα: Συνταξιοδοτικό – Ωράριο Εργασίας 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες 
Σε αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο ήταν εξ αρχής γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του θα καλείτο να αντιμετωπίσει σοβαρά ζητήματα που εν πολλοίς θα καθόριζαν την τύχη του χώρου. Η γνώση αυτή σε κάποιους λειτούργησε ως υποχρέωση για αυτόβουλη παράταση της συνδικαλιστικής τους αποστρατείας, για αυτό και το Δ.Σ τελικά έχει τη σύνθεση που έχει. 
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Με βάση τις προτεινόμενες από τη Κυβέρνηση ρυθμίσεις, το συνταξιοδοτικό και το ωράριο εργασίας δεν ήταν απλά σοβαρά ζητήματα. Επρόκειτο στη κυριολεξία περί μιας επιχειρούμενης σκλαβιάς. Όμως από φημολογούμενοι σκλάβοι (δυστυχώς με τη συμμετοχή κάποιων συναδέλφων και βεβαίως όλων των συνυπηρετούντων) σήμερα είμαστε ελεύθεροι και με λυμένα χέρια για να συνεχίσουμε τον αγώνα και να διαπραγματευτούμε ζητήματα του επερχόμενου ενιαίου μισθολογίου. 
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες 
Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα κορυφαία ζητήματα και την ευτυχή κατάληξή τους, η διαπραγμάτευση για το ενιαίο μισθολόγιο γίνεται υποχρεωτικώς κεντρικά από την ΑΔΕΔΥ. Αν υπάρξουν περιθώρια επιμέρους κλαδικής διεκδίκησης να είστε σίγουροι ότι θα γίνουν και θα έχουν τα γνωστά όπως και στα προηγούμενα ζητήματα αποτελέσματα. Κλαδικά μισθολόγια, ειδικότερα στη λογική των Σωμάτων Ασφαλείας και διάφορα άλλα συναφή, προκαταβολικά σας λέμε ότι για εμάς δεν αποτελούν στόχο ή επιδιωκόμενη λύση. 
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Θα ήμασταν άδικοι και αγνώμονες και τέτοιοι δεν υπήρξαμε ποτέ, αν με αυτή μας την ανακοίνωση δεν εκφράζαμε δημόσια τις ευχαριστίες μας στη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον τρόπο που μας αντιμετώπισε στη δύσκολη αυτή διαπραγμάτευση κατά τη διάρκεια της οποίας στήριξε αποφασίστηκα και με συνέπεια όλα όσα κατά καιρούς είχε πει και δεσμευτεί παρευρισκόμενη στα συνέδριά μας. 
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Το με τον ένα ή τον άλλο τρόπο λύσιμο των χεριών μας ήταν υποχρέωση, έτσι επιβάλλει το συνδικαλιστικό μας παρελθόν, έτσι την αντιμετωπίσαμε, έτσι θα συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς πανηγυρισμούς και φαμφάρες. Για εμάς λόγος πανηγυρισμού είναι η πρόκληση για διαρκή ενότητα στο χώρο, η αυτογνωσία, ο αυτοσεβασμός, η απόδοση του οφειλόμενου σεβασμού όπου πρέπει και γενικά όλα όσα έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση – λύσιμο του μυαλού μας. 
«Εμάς τους Νεοέλληνες τα χέρια που αν μας έλυνες θα φτάναμε ψηλά στον ουρανό…», έγραψε η Λίνα Νικολακοπούλου. Τα χέρια λύθηκαν, το μυαλό το λύνει ή όχι ο καθένας μόνος του. ΕΙΘΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

my Banner

Η δημιουργία του ιστολογίου αυτού είναι ανεξάρτητο από κομματικές γραμμές και προσταγές με λόγο και αντίλογο που σκοπό έχει την ενημέρωση σε ότι αφορά το Κατάστημα Κράτησης Κέρκυρας καθώς και συμβάντων γενικά στα καταστήματα κράτησης.

Οι κοινωνικοπολιτικές τοποθετήσεις μπορούν επίσης ελεύθερα να αναρτώνται χωρίς απαραίτητα να υιοθετούνται καθώς εκφράζουν αυτόν που υπογράφει τα άρθρα.

(10/1/2011)

Προσπάθεια εισαγωγής κινητών